Silifke Belediye Başkanı Öngel: Engelliler projesi amacına ulaştı

Mersin’in Silifke ilçesi Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, engelli vatandaşların eğitimine yönelik hazırlanan “Sanatla aşılan...

Mersin’in Silifke ilçesi Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, engelli vatandaşların eğitimine yönelik hazırlanan “Sanatla aşılan engeller” projesinin 9 ay da hayata geçirildiğini söyledi.

Başarıyla sonuçlanan projenin giderlerinin yüzde 70’inin Çukurova Kalkınma Ajansı, yüzde 30’nun da belediye tarafından karşılandığını aktaran Öngel, projenin bütçesinin 38 bin 397 TL olduğu bilgisini verdi.

Göksu Otel’de, basın toplantısı düzenleyen Başkan Öngel, proje ile engellilerin kendilerine olan özgüvenlerinin geliştirildiğini, yeni gelişen becerileri sayesinde sosyal hayata katılımlarının sağlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattıkları projeyi, belediye ve engelliler derneğinden ortaklaşa oluşturulan ekibin yürüttüğünü aktaran Başkan Öngel şunları söyledi: “Proje kapsamında 40 engelliye resim ve müzik eğitimi verildi. 3 adet bilgilendirme toplantıları yapıldı. Eğitimler sonunda yaklaşık 400 kişinin katıldığı sergi ve konser düzenlendi. Bu çalışmada emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ederim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: