Silifke Mal Müdürü Deniz:

MERSİN (AA) - Silifke Mal Müdürü Dursun Deniz, 2B arazilerin satışı için müracaatların 1 Eylül’de sona ereceğini bildirdi.

Silifke Mal Müdürü Dursun Deniz, 2B arazilerin satışı için müracaatların 1 Eylül’de sona ereceğini bildirdi. Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2B arazilerin, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi gereğince hazine adına orman sınırları dışına çıkarıldığını hatırlattı. Söz konusu arazilerin satışıyla ilgili köyleri gezip, vatandaşları bilgilendirdiklerini belirten Deniz, şöyle devam etti: "Yaptığımız ziyaretlerde konu hakkında tüm vatandaşlarımızı bilgilendirip, ihalesiz doğrudan satış için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalar neticesinde 26 köydeki bin 507 hak sahibinden bin 391’i müracaat etti. Müracaat eden vatandaşlarımıza 4 milyon 42 bin 148 metrekarelik alanın satışını gerçekleştirdik. 267 bin 796 metrekarelik alan için ise müracaat yapılmadı. 2B arazilerin satışı için müracaatlar 1 Eylül’de sona erecek. Vatandaşlarımızın bu tarihe kadar müdürlüğümüze gelerek müracaatlarını yapmaları gerekiyor." Deniz, belediye sınırları içerisinde olan arazilerin, faizsiz olarak en fazla 3 yılda 6 taksit şeklinde, dışında olanların ise 4 yılda 8 eşit taksitle yapılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: