Silifke Yoğurduna Yatırımcı Aranıyor

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, adıyla ve tadıyla yurt içinde ve yurt dışında adından...

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, adıyla ve tadıyla yurt içinde ve yurt dışında adından sıkça söz ettiren Silifke yoğurdunun markalaşması ve gıda sektöründe layık olduğu yeri alması için süt ve süt ürünleri konusunda yatırım yapmak isteyen işadamlarına çağrıda bulundu.

Adının türkülere ve oyunlara da konu olan adıyla ve tadıyla doyumsuz bir lezzete sahip Silifke yoğurdunun Silifke’de üretilmesi ve tüketici pazarında yerini alması için yatırım yapmak isteyen iş adamlarını Silifke’ye beklediklerini belirten Başkan Bayram Ali Öngel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Adıyla ve tadıyla yurt içinde ve yurt dışında adından sıkça söz ettiren türkülere ve oyunlara da konu olan Silifke yoğurdunun ilçemizde üretilmesi ve pazarlanması konusunda yatırımcılarımızı Silifke’ye bekliyoruz. Silifke’de sürekli yatırım alan Organize Sanayi Bölgesinde bu tür faaliyet gösteren firmalara yönelik bir dizi çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Hollanda’nın Lahey kentinde Türk İşadamı Behzat Eren tarafından 1996 yılında üretilen ve piyasaya sürülen Silifke yoğurdu ve süt ürünlerinin dış pazarda gereken yerini almasının da kendilerini son derece sevindirdiğini belirten Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, İşadamı Behzat Eren tarafından kendisine gönderilen ve üzerinde Silifke yoğurdu markası taşıyan süt ve sür ürünleri ambalajını inceledi.

Silifke süt olarak üretimini 2006 yılından bu yana da Amsterdam-Lahey arasında kalan Leiden şehrinde devam ettiren Türk İşadamı Behzat Eren’e ait Silifke Süt markalı ürünlerin Hollanda geneli ile ağırlıklı olarak Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka ve diğer Avrupa ülkelerinde Pazar bulduğu da öğrenildi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Avrupa’ya yatırım yapan Türk İşadamı Behzat Eren’i bu başarısında dolayı kutlayarak Silifke’ye de bir fabrika açmasını ve gerçek Silifke Yoğurdunun ilçede üretilmesi ve pazarlanması konusunda da tekliflerde bulunduğu ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: