Sosyal ve kültürel faaliyetlerine Mersin’in Silifke İlçesinde aralıksız devam eden Gülce Bayanlar Sağlık Eğitim ve Kültür Derneği (Gülce–Der) fidan dikme etkinliği düzenledi. Davul zurna eşliğindeki programda yaklaşık 3 bin 500 fidan toprakla buluştu.
Bahar havası şenliği kutlanan etkinlikte Silifke Ana Fen ve Özel Yıldırımhan Silifke Burak İlköğretim Okulu sponsorluk, Silifke Orman İşletme Müdürlüğünün de lojistik destekleri ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, ilk defa bu kadar kalabalığı fidan dikmek için bir arda gördüğünü kaydetti.
Toplumun her kesiminden vatandaşların akın ettiği etkinlik Çamdüzü mevkiinde gerçekleştirildi. Ana Fen ve Özel Yıldırımhan Silifke Burak İlköğretim Okulu öğrencilerinin kıyasıya yarıştıkları İp atlama, çuval yarışması, kaşıkta yumurta taşıma gibi sosyal ve kültürel faaliyetler ise konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Programa renk katan yarışmada dereceye girenlere sürpriz hediyeler verildi.
Bu ağaç dikimi organizasyonunu da bir piknik havası şekline getirerek böyle bir sosyal aktivite olarak düzenlediklerini belirten Gülce-Der Başkanı Ayşe Burcay Gülen, "Bu etkinliği, çocuklarımızın, üyelerimizin, halkımızın hem doğa ve ağaç sevgisini kazanmaları hem de doğaya katkı sağlamak için düzenledik. 7'den 70'e bütün Silifke burada. Sevgiyle bir araya geldiler. Şuan burada bulunan herkes sevgiyle fidanları toprağa dikiyorlar. Bu fidanlar inşallah sevgiyle büyüyecek " diye konuştu.
Gülce-Der’in hamarat hanımları, davetlerine icabet eden konuklarına jest yaparak yöresel sıkma, börek, çiğ köfte, ev yapımı çeşitli tatlı ve pasta ikram ettiler.
Yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, organizasyonu gerçekleştirenlere ve konuklara fidan dikimi etkinliğine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
7’den 70’e herkesi fidan dikme heyecanı içinde gördüğünü açıklayan Müdür Arslan, Ormanların görünen, görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen olarak bir çok fonksiyonları ifa ettiğini açıkladı.
Ağaçların havayı temizleyip karbon solunumunu azalttığını dile getiren Müdür Arslan,” 2010 yılında bazıları Türkiye’nin çöl olacağı iddiasında bulundu. Kurumumuzun ve sivil toplum kuruluşlarının samimi destekleri ile ve faaliyetleri ile çöl olmadı. İnşallah olmayacak. STK’ların destekleri devam ettiği sürece de ülkemiz çöl olmaz.” dedi.
Dünyanın karşı karşıya kaldığı çok önemli bir sorun olduğunu, bunun da global bazda küresel ısınmaya doğru gidildiğine dikkat çeken Müdür Arslan, "Sanayileşme, atmosfere sızdırılan gazlar ve çevre kirliliği bizi küresel ısınmaya götürüyor. Çözüm ise orman ve yeşil dokuların artırılmasıdır. Toprağı ağaçlandırmak ve ormanları korumak çok önemlidir. Ayrıca ormanlar, yer altı sularının oluşmasıyla, barajların ekonomik ömrünü uzatır, doğal afetleri önler, ülke ekonomisine de önemli katkılarda bulunur. Bu açıdan orman alanlarımızı korumak ve çoğaltmamız gerekmektedir. Bu da ormanı sevmek ve sahiplenmek ile olacaktır” diye konuştu.
Mersin’in Türkiye’de fidan dikmede birinci olduğu bilgisini veren Müdür Arslan, elde edilen bu güzel tablo ile Mersin’in rekorlar kitabına girdiğini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz