Silifke’de Bölge Hastanesi Hizmete Girdi

Mersin’in Silifke ilçesinde 200 yatak kapasiteli devlet hastanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.Hastanenin ilk gününde hem...

Mersin’in Silifke ilçesinde 200 yatak kapasiteli devlet hastanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hastanenin ilk gününde hem hastaları ziyarete gelen hem de hastaneyi inceleyen Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Gözükara, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Barış Saylam, Silifke Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Levent Yıldırım tarafından karşılandı.

Gözükara, hastanenin Silifke başta olmak üzere Mut, Gülnar, Anamur, Bozyazı gibi ilçelerden gelen hastalara da hizmet vereceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hastanenin açılmasıyla hizmet kalitelerini yükselttiklerini vurgulayan Yavuz Gözükara, “200 yataklı olan Silifke Devlet Hastanesi bu gün ilk hastalarını kabul etti. Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek hastaneye ilk gelen vatandaşları karşıladı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Silifke Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Levent Yıldırım ise hastane hakkında bilgi verdi.
Akıllı bina sistemi ile yapılan inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesinin dikkat çekici olduğunu aktaran Yıldırım, hastanenin 3’erli 10 blok ve 7 kat olarak yapıldığını kaydetti.

Dr. Levent Yıldırım, 9 ameliyathanesi, 90 tek kişilik, 50 çift kişilik ve 10 süit odası olmak üzere toplamda 200 yatak kapasitesi bulunduğunu, 84 polikliniği ve son model donanımları ile modern ve Silifke’ye yakışan bir hastane olduğunu söyledi.

Hastanenin Sağlık Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokolle 29 milyon 620 bin TL’ye mal olduğunu kaydeden Dr. Levent Yıldırım, hastanenin toplam alanının 60 bin metrekare olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz