Silifke’de domates ve fasulye üretimi arttı

Mersin’in Silifke İlçesinde, seradan sonra sebze ve meyve ambarı olan yayla köylerinde yoğun bir şekilde...

Mersin’in Silifke İlçesinde, seradan sonra sebze ve meyve ambarı olan yayla köylerinde yoğun bir şekilde domates ve fasulye tarımı yapılmaya başlandı. Bu ürünler açık alanda yetiştirilen ürünlerde tüketicilerin de tercihi oluyor. Yaylada üretilen ürünler pazarda domates 0.75 TL’den fasulye ise 1,5 TL ‘den alıcı buluyor. Bu fiyatlar ise çiftçileri yüzünü güldürüyor.
Silifke’nin Seydili, Şahmurlu, Örenköy, Çaltıbozkır, Yeğenli, Cambazlı, Hüseyinler, Sömek, Sarıaydın, Keşlitürkmenli, Kızılgeçit, Kırobası, Kavak, Kıca, Çatak, Kocaoluk, Demircili, İmamlı, Yenibahçe, Ovacık, Öztürkmenli köylerinde ve Narlıkuyu beldesinde yaz aylarının gelmesiyle yoğun bir şekilde domates ve fasulye tarımı yapılmaya başlandı.
Yayla köylerinde toplam 7 bin dekarlık alanda 70 bin ton domates, 3 bin dekarlık alanda 3 bin ton fasulye üretimi yapılıyor. Geçen yıllara göre domatesin 0.75 TL, fasulyenin de 1,5 TL’den alıcı bulması çiftçileri bu ürünlere yoğunlaştırdı.
İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, teknik elemanlar tarafından yayla köylerinde mutad olarak toplantılar yapıldığını belirterek, bu seminerlerde meslekte son güncel konular hakkında detaylı, uygulamalı bilgiler sunulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz