Silifke'de "Erken Çocukluk Hizmetleri" Semineri

Silifke ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Silifke ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, erken çocukluk hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile toplumun gelişmesine de önemli bir süreç kazandırılacağını söyledi.

Erken çocukluk döneminin gelişme ve büyüme dönemi olduğunu ifade eden Çiftçi, devletin öncülüğü ve gönüllü okul öncesi eğitim kurumlarının işbirliğiyle okul öncesi eğitim çağında bulunan, sosyal güvencesi olmayan, dezavantajları nedeniyle okula gidemeyen çocuklara, ücretsiz eğitim, yemek, kırtasiye hizmetleri gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Çiftçi, Silifke'de okul öncesi eğitim çağında bulunan ve sosyal imkanlarının yetersizlikleri nedeniyle okula gidemeyen çocukların da okula gitmeleri için özverili bir şekilde çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam Fatih Damatlar da, bu hususta Ankara'da yapılan toplantıya katıldıklarını belirterek, "Tüm ülke genelinde olduğu gibi Silifke'de sağlam bir nesil yetiştirmek için kaliteli ve sağlam bir eğitim olanağı sunmalıyız. Bunu da ancak okul öncesi eğitime verdiğimiz önem ile gerçekleştirebiliriz" dedi.

Toplantıya, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Hüseyin Haskan / Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz