Silifke'de Incir Hasadı Başladı

Silifke ilçesinde özellikle Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen incirin hasadına başlandı.

Silifke ilçesinde özellikle Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen incirin hasadına başlandı.

Keben, Sabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak köylerinde üretimi sıklıkla yapılan incir, üreticilerden kilosu 1,5-2 TL arasında değişen fiyattan alınırken, manavlarda ise 3,5-4 TL arasında satılıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 300 dönüm araziden 400 ton incir hasadı beklendiğini söyledi.

İncir hasat sezonunun 2 ay sürdüğünü ifade eden Can, hasadı edilen incirin Ankara, Antalya, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Erkencilik ve damak zevki bakımından Silifke yöresi ve Göksu Vadisi köylerinde üretilen incirlerin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Can, "Burada yetişen incirler Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliğinden dolayı ayrı bir damak zevkine sahiptir. En erken incir de yöremizde çıktığı ve organik olarak üretildiği için rağbet görüyor. Böylelikle erken hasat yaparak ürününü iyi bir fiyata satan üreticinin de yüzü gülüyor" dedi.

Muhabir: Hüseyin Haskan/Veli Gürgah/Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: