Silifke’de Kadın Çiftçiler Eğitiliyor

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sömek köyünde kadın çiftçilere yönelik çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.Toplantının...

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sömek köyünde kadın çiftçilere yönelik çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantının amacının kadın çiftçilerin yeniliklerden haberdar edilmesi, karşılaştıkları sorunlara çözüm bulma, alternatif geçim kaynakları sunma, geleneksel yöntemlerle modern yöntemlerin karşılaştırılması, insan sağlığı ve kadının sosyo-ekonomik hayattaki önemi hakkında bilgilendirilmesi olduğu açıklandı.

Toplantıya Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Ev Ekonomisti Fadime Özmen, Ziraat Mühendisi Nazlı Gazozcuzade katıldı. Yapılan toplantıda yanlış beslenmeden kaynaklanan ve kadınlarda en fazla görülen Anemi (Kansızlık) ve Osteoporoz (Kemik erimesi) hastalıkları hakkında bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde doğru beslenme ilkeleri, gıda muhafaza ve saklama koşulları anlatıldı. Katılımcı kadın çiftçiler düzenlenen toplantıdan memnuniyetlerini dile getirdikten sonra devamlı olması temennisinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: