Silifke'de Kütüphane Haftası Kutlandı

Silifke ilçesinde Kütüphaner Haftası kutlandı.

Silifke ilçesinde Kütüphaner Haftası kutlandı.

İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen törende, en çok kitap okuyan vatandaşlara ve öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, törende yaptığı konuşmada, okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Okuyan insanın düşünce yapısının ve hayal dünyasının geliştiğini, bilgi ve birikim kazandığını ifade eden Damatlar, şunları kaydetti:

"Bunun için okuma seviyemizi sürekli arttırmalı, bol bol kitap okumalıyız. Ancak, Türk milleti olarak nedense okumuyoruz. Yapılan araştırmalar bu gerçeği çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor, bir İsveçli yılda 10 kitap okuyor, bir Fransız yılda 7 kitap okuyor. Türkiye'de ise 6 Türk yılda 1 kitap okuyor. İşte böyle anlamlı ve güzel bir haftanın önemini bir kez daha kavrayarak, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize en iyi örneği kendimizden başlayarak gösterebiliriz. Bizler veliler olarak ne kadar çok kitap okursak, çocuklarımızda o kadar meraklı, bilgili ve kültürlü bireyler olarak yetişirler."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Haskan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: