Silifke’de "matematik Okulu Projesi" Başladı

Silifke İlçesine bağlı Keben İlkokulu-Ortaokulu ile Mersin Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nün ortaklaşa yürüttüğü...

Silifke İlçesine bağlı Keben İlkokulu-Ortaokulu ile Mersin Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Matematik Okulu” projesi başladı.

Proje kapsamında Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Matematik Bölümü başkanı Yard. Doç. Dr. Ayfer Kurt ve matematik bölümü son sınıf öğrencilerden oluşan bir ekip yapılacak çalışmaları yerinde görmek üzere Keben Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Turan, Recep Şeker, okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından karşılanan heyet okul ve proje hakkında daha detaylı bilgiler aldılar. Projenin 4 amacı olduğunu belirten Matematik Öğretmeni Ufuk Alabaşlı, bunların; Öğrencilerin akademik başarılarının artırılması, Matematik korkusunu yenerek matematikten zevk almalarını sağlanması, Somut deneyimlerden yola çıkarak soyut düşünme becerilerinin kazandırılması ve Sonraki eğitim hayatlarında gerekli matematik bilgi ve becerilerinin kazandırılması olduğunu kaydetti. Bu amaçları gerçekleştirmek üzere okul bahçesine 12 metrekarelik bir alanda geometri bahçesinin kurulacağını, okul içerisine su doku ve tangram köşelerinin oluşturulacağını, sınıf içi etkinliklerin yapılacağını ve eğlenceli matematik faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Özel de bu projenin matematik ve bilgisayar bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri olduğunu, böyle bir projenin bir köy okulunda gerçekleşmesinin kendilerinin hem heyecanlandırdığını hem de çok mutlu ettiğini söyledi. Bu proje için Matematik Bölümü öğrencilerinin kampüste kermes düzenleyerek maddi kaynak oluşturduklarını ve projenin tüm maliyetlerinin karşılanacağını söyledi.

Keben İlkokulu-Ortaokulu’nda yaklaşık 3 saat kalan ve bir sonraki ziyaretin 21 Aralık 2012 Cuma günü yapılmasına karar veren heyet daha sonra Silifke’nin tarihi ve turistik yerlerinin gezerek Silifke’den ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: