Silifke'de Motosiklet Sürücülerine Ücretsiz Kask

MERSİN (AA) - Silifke Emniyet Müdürlüğü, bir motosiklet bayisi işbirliğiyle Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıtıldı.

MERSİN - Silifke Emniyet Müdürlüğü, bir motosiklet bayisi işbirliğiyle Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıtıldı. Atatürk Anıtı önünde ve İnönü Caddesi'nde trafik ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen programda, motosiklet sürücülerine 100 kask ve şapka dağıtıldığı. Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, kask dağıtımında yaptığı açıklamada, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak değil, önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu belirtti. Trafiğe çıkan vatandaşların yaptıkları her hatanın, başka insanların hayatını da tehlikeye attığını ifade eden Biçer, önümüzdeki günlerde Silifke’nin farklı yerlerinde kask dağıtımı çalışmalarının devam edileceğini söyledi. Silifke’de tescilli motosiklet sayısının diğer özel araçlar, toplu taşıma araçları, kamyon ve kamyonetlerden daha fazla olduğunu dile getiren Biçer, “İlçemizde motosiklet sayısı 19 bine ulaştı. Onun içindir ki motosikletler üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan bir takım motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz