Silifke’de Nohut Hasadına Başlandı

Yemeklik baklagiller arasında fasulye ve mercimekten sonra, ekim ve üretimi en fazla yapılmakta olan nohudun...

Yemeklik baklagiller arasında fasulye ve mercimekten sonra, ekim ve üretimi en fazla yapılmakta olan nohudun Silifke’de hasadına başlandı. Silifke’nin yayla kesimlerde üretimi yapılan nohudun, besin değerinin de yüksek olduğu açıklandı.

Nohut üreticisi Ahmet Gölgeli, dünya üzerinde oldukça geniş bir alana yayılan nohudun kurak ve yarı-kurak bölge bitkisi olduğunu belirterek, "Bizim köylerimizin arazileri de engebeli olması ve dağlık kesimde yer almasından dolayı en iyi buğday, arpa ve nohut ekimine elverişlidir. Şuanda yaklaşık 3 veya 4 dönümlük bir arazimizde nohut hasadını gerçekleştirmekteyiz. Oldukça verimli bir hasat sezonu yapmasak da, nohutumuzun kalitesinin ve besin değerinin oldukça önemli olduğu bilinmektedir. İklim istekleri bakımından mercimekten sonra kurağa ve sıcağa en fazla dayanıklı yemeklik baklagil bitkisi olarak nohudu ekmekteyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: