Silifke'de Ressamlar Ve Sanatçılar Için Kitap Çalışması

Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan resim, heykel, fotoğraf ve el sanatları ile ilgili sergi açan ressamlar ile

Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde yer alan resim, heykel, fotoğraf ve el sanatları ile ilgili sergi açan ressamlar ile sanatçılar, bir kitapta toplanacak.

Belediye Kültür Müdürü Lutfi Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, başlattıkları çalışmalarla Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde sergi açan ressamlarla ilgili bilgi ve dokümanların arşivleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in öneri ve isteği üzerine bu çalışmanın başlatıldığını ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Biz de müdürlük olarak ressamlarımızı bir kitapta toplama çalışmasına başladık. Gerek Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nda, gerekse diğer zamanlarda Silifke'de sergi açmış resim, heykel, fotoğraf ve el sanatları ile ilgili sanatçılarımızla her zaman beraber çalışmayı amaç edindik. Bu amacımızdan hareketle, gerek birlikte sergi açtığımız sanatçılarımızın, gerekse sanatla iştigal eden diğer sanatkarlarımızın özgeçmişlerinin ve sanat hayatlarıyla ilgili eserlerinin belediye kültür müdürlüğünde bir arşivini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu arşivin daha sonra bir kitaba dönüştürülebilmesi için, sanatçılarımızdan sergileri ile ilgili bazı bilgi ve belgeler istemekteyiz. Çalışmalarına başladığımız bu projemizi bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. 2013 yılında gerçekleştireceğimiz 40. Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nda bu kitabımızı sanatseverlerin ve okuyucularımızın hizmetine sunacağız."

Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: