Silifke’de "sevimli Dostlar Beslenme Durağı" Kuruldu

Mersin'in Silifke ilçesinde, hava sıcaklıklarında önemli artışlar yaşanmaya başlanmasının ardından Silifke Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü...

Mersin'in Silifke ilçesinde, hava sıcaklıklarında önemli artışlar yaşanmaya başlanmasının ardından Silifke Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Temsilciliği tarafından sahipsiz başıboş kedi ve köpekler için beslenme ve su odakları kurma çalışmaları başlatıldı.

Çalışmalar çerçevesinde sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmaması için, kentin değişik noktalarına su ve yemek kapları yerleştirerek beslenme noktaları oluşturuldu.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, sahipsiz sokak hayvanları için yerleştirilen beslenme odaklarının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde oluşturulduğunu, hayvan sever vatandaşlardan ve DOHAYKO Silifke Temsilcisi Elçin Başarır’dan bu konuda yoğun talep aldıklarını belirtti. Öngel, “Sokak hayvanlarına da her canlı gibi değer veriyor ve onlar için de projeler üretiyoruz. Bu kapsamda sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere beslenme odaklarını yerleştirme çalışmaları başlattık. İlk etapta Gazi Mahallesi ve Yeni Mahalle Esentepe konutları bölgesine beslenme odağı yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan bu beslenme odaklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Yerleştirdiğimiz su ve yiyecek kaplarına vatandaşlarımız yiyecek bırakabilirler. Sahipsiz sokak hayvanlarımıza sahip çıkabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

DOHAYKO Silifke Temsilcisi Elçin Başarır da yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının korunması konusunda Silifke Belediyesi ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini bildirerek, beslenme odaklarının yerleştirilmesinde çok büyük katkısı bulunan Silifke Belediyesi’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: