Silifke'de şiddetli yağış

MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Mersin-Antalya Karayolu, 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Anamur'dan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ağır yaralı kadın, yolda mahsur kaldı.

Dün akşamdan bu yana aralıklarla yağan yağmur, bugün öğlen saatlerinde şiddetini artırarak, ilçede etkili oldu. Yağışın yol açtığı sel nedeniyle Mersin-Antalya Karayolu, Kabasakallı Köyü mevkiinde trafiğe kapandı. Yolun trafiğe kapanmasıyla birçok araç mahsur kaldı. Evinin önünde düşerek vücudunun birçok yerinde kırıklar oluşan ve kaldırıldığı Anamur Devlet Hastanesi'nden ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 75 yaşındaki Ayşe Öz, yolda mahsur kaldı. Hayati tehlikesi bulunan yaşlı kadının oğlu Erdem Öz (46), annesinin başında çaresizce yolun açılmasını bekledi. Yaklaşık 2 saat sonra yolun açılmasıyla yaşlı kadını taşıyan ambulans ve diğer araçlar güvenli bir şekilde geçiş yaptı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Ahmet Beyoğlu, dün akşamdan bu yana aralıklarla yağan yağmurun, bugün öğlen saatlerinde şiddetini artırarak, sağanak ve dolu şeklinde yağdığını belirtti. Beyoğlu, "Halkımıza 2 gündür uyarılarda bulunuyoruz. Şu an kriz masası oluşturarak, beldelerden ve köylerden gelecek olan olumsuz haberleri bekliyoruz. Ama herhangi bir can kaybı olmadı. Zarar ziyan tespitini çeşitli kurumlarımız yapmaya başladı. Mersin-Antalya Karayolu 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Köy Hizmetleri, belediyelerimiz ve DSİ'ye ait araçlar, çalışmalarını sürdürüyor" dedi.