Silifke'de Sigara Denetimi Yapıldı

Silifke Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, tütün ve tütün mamulleri kullanımıyla ilgili denetim yaptı.

Silifke Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, tütün ve tütün mamulleri kullanımıyla ilgili denetim yaptı.

Denetime katılan Silifke Sağlık Müdürü Yüksel Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığını kontrol ettiklerini söyledi.

İş yerlerinde sigara içilip içilmediği konusunda da incelemelerde bulunduklarını ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Tütün ve tütün mamulleriyle ilgili kanuna uymayıp sigara içen işyeri sahiplerine bin 187 lira, misafirlere ise 88 lira para cezası uygulanacak. Yaptığımız denetimlerle birlikte artık kafeler başta olmak üzere birçok işyerinde sigaranın içilmediğini görmeye başladık. Bu da denetimlerin sonuç getirdiğini gösteriyor. Denetimlerimiz hafta sonları da dahil olmak üzere her gün yapılıyor ve aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: