Silifke’de Türk Riders Chopper Kulübü Üyeleri Kask Dağıttı

Türk Riders Chopper Kulüp üyeleri “Aklımızda kaskımızda başımızda olsun” sloganıyla Silifke ilçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret...

Türk Riders Chopper Kulüp üyeleri “Aklımızda kaskımızda başımızda olsun” sloganıyla Silifke ilçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret edip, Atatürk Anıtı'nda kask dağıttı.

Mersin, Adana, İstanbul ve Gaziantep’den ilçeye 50 motosikletle gelen Türk Riders Chopper Kulübü'nün 100 üyesi, önce Emniyet Müdürü Volkan İmişçi’yi ziyaret etti. Konukları Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda ağırlayan Müdür İmişçi, tüm üyeler adına Adana Şubesi Başkanı Ömer Zülkadiroğlu’na bir plaket, tahta kaşık ve çeşitli hediyeler verdi. Zülkadiroğlu da müdürle birlikte sevgi, barış ve dostluk işareti yapıp İmişçi’ye plaket verdi. Gurup daha sonra polis eskortu eşliğinde motorla Atatürk caddesinden anıt civarına geldiler. Burada kasksız gelen motosiklet üyeleri arasında en yavaş motor kullanma yarışı yapılıp, en yavaş kullanana kask hediye edildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü İmişçi, yaptığı açıklamada, Türk Riders Chopper Culüp üyelerinin katkılarıyla alınan 50 adet kaskı dağıttıklarını kaydetti. Kulüp üyeleriyle birlikte böyle anlamlı bir etkinliği Silifke’de düzenlemekten dolayı onur duyduklarını ifade eden İmişçi, başkan ve tüm üyelere giyim kuşamları, trafikte güvenli ve emniyetli sürüş adına yapmış oldukları çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür ettiğini belitti.

Halka motorculuk ve motosikleti tanıtmayı amaç edinerek motosiklet sürücülerinin kardeşliğine inanan Türk Riders Chopper Kulübü'nün ana amaçlarından birisinin motosiklet sürücülerinin saygın, trafik kurallarını sıkı sıkıya bağla, kask kullanan örnek bir sürücü olmalarını sağlamak olduğunu anlatan İmişçi, şöyle devam etti:

“Genelde insanlar motosikletin pek de güvenli olmadığını düşünür. Salt açıdan baktığımızda biraz korkutucu gözükse de kasksız, korunaksız motosiklete binenleri ve aşırı hız yapanları bir kenara bırakırsak aslında motosiklet güvenli bir araç sayılır. Pek çok aktivitenin kendine özgü koruyucu ekipmanları vardır. Motosiklet kullanırken en önemli şart kask takmaktır. Her sürücü standartlara uygun kask giymelidir. Kask için boyun kırar, görüşü engeller, duymayı azaltır gibi söylentilerin asıksız olduğu yaşanan tecrübelerle kanıtlanmıştır. Bilinçli sürücüler her zaman kask takar. Kısa mesafelerde bile mutlaka bunu uygular.”

Reklam
Reklam

Silifke’de tescilli toplam 41 bin araç olduğunu, bunlardan yaklaşık 20 bin adedinin tescilli motosikletlerden oluştuğunu vurgulayan İmişçi, “Yani motor sayımız oldukça fazladır. Bu nedenle trafik ekiplerimizle sık sık yol uygulaması yapılarak halkımız uyarılmaktadır. Motosiklet kazalarında esas problem eğitimsiz sürücüler ve eksiken kalma kötü alışkanlıklardır. Bu nedenle trafik güvenliğiyle ilgili yıl içinde tüm ilköğretim öğrencilerine hem okullarda hemde uygulamalı trafik parkında eğitimler verilmiş, lise dengi okullar ise sürücü kurslarında eğitilmişlerdir. Hiç unutmamak lazım ki hayatımız en büyük hazinedir” dedi.

Adana Türk Riders Chopper Culübü Başkanı Ömer Zülkadiroğlu da, yaptığı açıklamada, Silifke’de birçok gencin hayatını motosiklet kazasında kaybettiğini, bu nedenle de gençleri güvenli sürüşe özenmelerini sağlamak amacıyla burada bulunduklarını kaydetti.

“Aklımızda kaskımızda başımızda olsun” sloganıyla geldiklerini anlatan Zülkadiroğlu, “Kask trafik cezası için değil trafik canavarından korunmak içindir” dedi.

Reklam
Reklam

Motosiklet sürücülerinin yaptığı hatalar olduğunu hatırlatan Zülkadiroğlu, “Onlara da seslenmek istiyoruz. Trafikte tehlikeli ve hızlı sürüşlerden kaçının, alkollü iseniz motosiklete binmeyin. Çünkü adrenalinle birlikte alkolün etkisi katlanarak artar. Trafik kurallarına ve güvenlik kurallarına uyun. Motosikletimizin kaportası bizleriz ve asfaltın ne kadar sert olduğunu ancak düşünce anlarız” diye konuştu.

Zülkadiroğlu, “Bizi çok güzel ağırlayan, motosikleti ile konvoyumuza katılan motosiklet pilotu dostu İlçe Emniyet Müdürü Sayın Volkan İmişçi’ye teşekkür eder, bizlere bu imkanı verdikleri için şükranlarımızı sunarız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: