Silifkeliler karla serinliyor

Mersin’in Silifkeli ilçesinde Süleyman Şanlı adlı vatandaş, sıcak havayı fırsata çevirdi. Toroslar’dan getirdiği karın poşetini...

Mersin’in Silifkeli ilçesinde Süleyman Şanlı adlı vatandaş, sıcak havayı fırsata çevirdi. Toroslar’dan getirdiği karın poşetini 1 TL'den satan Şanlı, hem kışın kar görmeyen Silifkelileri karla tanıştırıyor hem de aile bütçesine ek gelir sağlıyor.

Silifke’de havaların ısınmasıyla kar satışları da başladı. Toroslar'dan kamyonetle getirilen kar, Silifke Taş Köprü girişinde poşeti 1 TL'den satışa sunuluyor. Havaların normal seviyesinin üstünde gittiği hafta sonunda ilçedeki sıcaklık yaklaşık 35 dereceyi gördü. Havanın sıcaklığına dayanamayan Silifkeliler ise kar yiyerek serinlemeye çalışıyor.
Vatandaşlar satın aldıkları kara pekmez veya şeker katarak, tatlı niyetine tüketiyor.

Reklam
Reklam

Günde 100-150 poşet kar sattığını dile getiren Süleyman Şanlı, 5 yıldır evinin geçimini kar satarak sağladığını kaydetti. Şanlı, “5 çocuğum var. Havaların ısınmasıyla vatandaşlar serinlemek için doğal olan kar yiyor. Fiyatı da ucuz. Herkes alabiliyor. Vatandaşlar kar görüp doğal serinlemenin keyfini çıkarıyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: