Silifke'ye MOBESE Kurulması Için Çalışma Başlatıldı

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak amacıyla MOBESE kurulması için çalışmalar başladı.

MERSİN - Silifke ilçesinde güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak amacıyla MOBESE kurulması için çalışmalar başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından gönderilen 300 bin lira ile Haberleşme Daire Başkanlığınca gönderilen 36 bin lira ödenekle yapılacak olan MOBESE için çalışmalar Sarıcalar Mahallesi girişindeki ana yolda başladı. Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, yapılan çalışmaları yerinden inceledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik kuvvetlerinin elini güçlendirebilmek amacıyla kameralı güvenlik sistemi kurulduğunu kaydetti. İlçede toplam 3 ayrı noktaya toplam 9 adet kamera kurulacağını bildiren İmişçi, şunları söyledi: “MOBESE'nin amacı güvenlik hizmetlerinde verimliliği arttırmak, algılanması zor güvenlik tehditlerini algılamak, adli soruşturmalarda ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmetir. Sistem kentte yaşayanların hak ve hürriyetlerine saygılı, yasalara uygun genel asayiş ve huzuru temin etmeye yardımcı olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: