Silivri Raporu Meclis Önünde Protesto Edildi

Tuncay Özkan’a Özgürlük Platformu, CHP’li milletvekilleriyle TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun Silivri Cezaevi koşulları üzerine...

Tuncay Özkan’a Özgürlük Platformu, CHP’li milletvekilleriyle TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun Silivri Cezaevi koşulları üzerine yazdığı raporu, Meclis önünde protesto etti.

Protesto gösterisine CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Anayasa Komisyonu üyesi CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktar, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri destek verdi. Tuncay Özkan’a Özgürlük Platformu Başkanı Sevgi Pekaydın, cezaevinde yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi. Pekaydın, cezaevi şartlarının mahkûmlara uygun olmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Silivri’yle ilgili sorunlarının yeniden gündeme taşınması için eyleme katıldıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, tek kişinin hukukunun asla vicdanların üzerinde olmadığını söyledi. Tarhan, "Bunu kabul etmiyoruz. Ve hırsızlar, ve katiller, ve katliamcılar dışarıda yurt sevenler içerde. Mezardakiler mezarda diye biz bu mücadeleden asla ve asla geçmeyeceğiz. Hukukun üstünlüğü mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Hazırlanan taslak raporun Meclis’in büyük bir ayıbı olduğunu belirten CHP’li Malik Ejder Özdemir, raporu tutuklulara karşı yapılmış bir saygısızlık olarak niteledi. Orada görülen tespitlerle raporda bahsedilenlerin taban tabana zıt bir tablo oluşturduğunu ifade eden Özdemir, cezaevi fiziki koşullarının kötü olduğunu AK Partili vekillerle gördüklerini ifade etti. Özdemir, İnsan Hakları Komisyonu’nda konu gündeme geldiğinde gördükleri tespitleri anlatacaklarını ve taslak raporun yok hükmünde olması için gayret göstereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından vekiller Meclis’e geri dönerken, eylemci grup da olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz