Silivri'de Ortalığı Savaş Alanına Çevirdiler

Ergenekon davasını protesto etmek için duruşma salonu önünde toplanan kalabalık, güvenlik amacıyla çekilen barikatları yıktı....

Ergenekon davasını protesto etmek için duruşma salonu önünde toplanan kalabalık, güvenlik amacıyla çekilen barikatları yıktı. Duruşma salonuna doğru yönelen gruba jandarma tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Eylemciler uyarılara rağmen ortalığı savaş alanına çevirdi.

Ergenekon davasının bugünkü duruşması olaylı başladı. Davayı protesto etmek ve sanıklara destek vermek amacıyla Silivri’ye gelen yüzlerce kişi, güvenlik amacıyla oluşturulmuş barikatlara yüklendi. Barikatları yıkan grup, duruşma salonuna yöneldi. Bunun üzerine jandarma ekipleri devreye girdi. Grubun önüne geçen jandarma biber gazı kullandı. Panzerlerden de tazyikli su sıkılarak grup durdurulmaya çalışıldı. Buna rağmen, grup duruşma salonuna doğru ilerlemeye devam etti. Grup, jandarma ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Bir gazeteci başına isabet eden taşla yaralandı.

Reklam
Reklam

Bu arada, CHP’li milletvekillerinin de duruşma salonunda olay çıkarması nedeniyle duruşmaya ara verildi. Silivri’deki gerginlik sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: