Silivri'de Sular Çekildi, Geriye Çamur Kaldı

  *Dehşeti yaşayan 87 yaşındaki Gülsüm İnci; " Çok korktum." Haber-Kamera:  Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA Sabah yaşanan sel felaketinin en çok etkilediği

*Dehşeti yaşayan 87 yaşındaki Gülsüm İnci; " Çok korktum."

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA
Sabah yaşanan sel felaketinin en çok etkilediği yerlerden birisi de Silivri oldu. Elmalık deresinin taşmasıyla birlikte sel suları civarda bulunan evlerin çatılarına kadar yükseldi. Taşkının ardından başlatılan su tahliye çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İtfaiye ve belediyeye bağlı araçlar su tahliye yaparken iş makinaları da kanallar açarak suların çekilmesi için çalışıyor.

"GİDECEK YERİMİZ YOK, KAPILARDA KALDIK"
Su tahliyesi yapılan bazı evlerden geriye ise çamur yığını kaldı. 87 Yaşındaki Gülsüm İnce'nin evi de bu evlerden birisi. İnce'nin evi pencerelerine kadar çamura batmış durumda. Sel geldiğinde 7 kişilik ailesi ile birlikte evinde mahsur kalmış. Yürümekte güçlük çeken Gülsüm Teyze'yi damadı kıyıya çıkarırken, gelinleri ve kızı yaşanan duruma isyan etti. Gülsüm teyzenin gelini Şerife Demirci yaşananları şöyle anlattı; "Sele sabah yakalandık. Sular çekildi ama evimize giremiyoruz. Dünya kadar zararımız var. Gidecek yerimiz yok. Kapılarda kaldık". Gülsüm teyze ise sel baskınında çok korktuğunu belirtti.

Reklam
Reklam

ÇALIŞMALARI BALKONDAN İZLEDİLER
Öte yandan evlerini su basanlardan bazıları hala evlerinden çıkmış değil. Çalışmaları balkondan izleyenlerin yanı sıra bazıları da su altında kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. İtfaiye ve belediye ekiplerinin su tahliye çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Su tahliye çalışmaları
-İş makinalarının su yolu açması
-Mağdur bir kadın ile röportaj
-Pencerelerine kadar çamur olan Gülsüm ninenin evi
-Mağdur Şerife hanımla röportaj
-Gülsüm nineden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: