SİLKOR-Der, Anız Yangınlarına Karşı Uyardı

ŞIRNAK (A.A) - Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği (SİLKOR-Der), anız yangınlarına dikkat çekmek için hazırladığı afişte Türkçe ve Kürtçe uyarılara

ŞIRNAK (A.A) - Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği (SİLKOR-Der), anız yangınlarına dikkat çekmek için hazırladığı afişte Türkçe ve Kürtçe uyarılara yer verdi.

SİLKOR- Der Sekreteri Selim Taşkın, yaptığı açıklamada, geçen yıl Silopi'nin yaklaşık 20 köyünde anız yangınlarına karşı uyarı afişleri dağıttıklarını belirtti.

Söz konusu çalışma sayesinde anız yangınlarında yüzde 60 azalma yaşandığını ifade eden Taşkın, "Kaymakam Bünyamin Yıldız ve Müftülüğün verdiği büyük destekle çalışma yürüttük. Tarlayı biraz daha rahat sürmek için yakılan anız, topraktaki binlerce canlının yok olmasına neden olmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Taşkın, anız yakmanın toprak verimliliğine son derece zararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Demirhan / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: