Silopi Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk kez bel fıtığı ameliyatını gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası hasta eski...

Şırnak'ın Silopi İlçe Devlet Hastanesi'nde ilk kez bel fıtığı ameliyatını gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası hasta eski sağlığına kavuştu.

Silopi Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olan Operatör Dr. Hasan Şimşek ilk bel fıtığı ameliyatını gerçekleştirdi. Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Kerem Alptekin'i ziyaret eden Şırnak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, ameliyat olan hastayı da ziyaret etti. 82 yaşında bel fıtığı ameliyatı olan Nergiz Bağtur adlı yaşlı kadına geçmiş olsun dileklerini ileten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, bel fıtığı ameliyatının Silopi’de ilk kez yapıldığını belirterek, il genelinde tıbbi işlemler ile yapılan ameliyatlara daha sık rastlanılacağını söyledi. Doktorun kendi bilgi ve görgüsünü kullanarak elinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştığını kaydeden Tokur, “Hastalarımızı başka yere göndermek yerine Silopi Devlet Hastanesi'nde şifa vermeye çalışıyoruz. Ameliyatı yapan doktora teşekkür ediyorum. Hastamızı da Allah’tan şifa diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Silopi Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Hasan Şimşek, hastanın kalp ve tansiyon problemi olduğunu söyledi. Şimşek, "Bize başvurduğunda belinde ve sol bacağında ağrısı vardı, yürüyemiyordu. Gerekli tetkikleri tamamladıktan sonra hastamızı yatırdık ve ameliyat ettik. Patlamış bel fıtığı vardı. Onu çıkarttık. Hastamız şuanda rahat, ağrısı geçti, kendisi de memnun. Ameliyat sürecinde sıkıntı da yaşamadık. Bizim açımızdan bu tabii ki Silopi Devlet Hastanesi'nde bir ilk olması nedeniyle çok önemlidir. Umuyorum bundan sonra bu tip hastalarımızı ve başka beyin cerrahisine gelen hastaları da sevk etmeden kendi şehirlerinde kendi hastanelerinde tedavi etme imkanına sahip olacağız” diye konuştu.

Bel fıtığı ameliyatı geçiren 82 yaşındaki Nergiz Bağtur ise Kürtçe yaptığı konuşmasında artık ağrılarının kalmadığını ve kendisini ameliyat eden doktora çok teşekkür ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: