Silopi İthalat İhracat Ve Sınır Ticareti Derneğinden Barış Görüşmelerine Tam Destek

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet yürüten İhracat ve Sınır Ticareti Derneği İkinci Başkanı Avukat İhsan Kalkan...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet yürüten İhracat ve Sınır Ticareti Derneği İkinci Başkanı Avukat İhsan Kalkan Barış görüşmelerine tam destek verdiklerini söyledi. Avukat Kalkan sürece Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) vereceği desteğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Her savaşın bir sonu olduğunu dile getiren Avukat Kalkan 'Toplumun beklentisi biran önce görüşmelerin olumlu bir şeklide sonuçlandırılarak, Kürt sorunun sorun olmaktan çıkartılıp, barışın biran önce hakim olmasıdır" dedi. Bunun için yapılan müzakereleri çok önemsediklerini, bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için STK'larına çok önemli görevler düştüğünü ve bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Avukat Kalkan "STK, bu sürece çok güçlü destek vermek durumundadırlar. Toplumun en önemli dinamikleri olan STK'ların bu konuda sessiz kalması düşünülemez. Gerekirse her STK, bu konuyla ilgili çalışmalarını ve projelerini kamuoyuyla paylaşmalıdır. Batıda yer alan STK'lar çok inisiyatif alarak, Kürt sorunun barışçıl çözümü noktasında toplum bazında öncü çalışmalar yapabileceğini, bu konuda kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtmek isteriz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sorunun herkesin sorunu haline geldiğini, çözümün de herkesin bir sorumluluğu haline geldiğini belirten Avukat Kalkan, "Bu tarihi sürece hepimiz sahip çıkmalıyız. Atılacak her adım bizi barışa daha da çok yaklaştıracaktır. Bu nedenle müzakereler, tüm provakatif yaklaşımlara rağmen kesintisiz bir şekilde sürmelidir. STK'ların da şüphesiz bu sürece güçlü desteklerinin ve katılımlarının sağlanması gerekir. Umarım bu süreç hiçbir şekilde heba olmadan, hepimizin özlemi olan barış ülkemizin her tarafına hakim olur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: