Silopi’de Bin Öğrenci Göz Taramasından Geçti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Devlet Hastanesi tarafından ilçe genelindeki ilköğretim okullarına yönelik göz taraması başlatıldı. Opr....

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Devlet Hastanesi tarafından ilçe genelindeki ilköğretim okullarına yönelik göz taraması başlatıldı.

Opr. Dr. Betül Kaksan ve Op. Dr. Murat Ünal tarafından göz taramasından şimdiye kadar bin öğrenci yararlandı. Servislerle hastaneye getirilen öğrenciler bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanıyor.

Silopi Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Kerem Alptekin Silopi’deki öğretmenlerin yönlendirmesi ile göz taramasına ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Daha önce öğretmenler kendi imkanları ile bireysel olarak öğrencileri hastanemize tedavi için getiriyorlardı. Daha sonra biz; Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve genel sekreterimiz ile bu konuyu istişare edip, detaylı bir tarama programı çıkarttık. Yaklaşık 20 gün içerisinde bin öğrencinin göz taramasını gerçekleştirdik. Hedefimiz aynı oranda bu hedefi artırarak taramalara devam etmek. Belki bütün ilköğretim öğrencilerinin tamamını tarayamayız ama büyük oranda bu öğrencilerin göz taramasını tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: