Silopi’de Fakir Öğrenciler Yararına Kermes

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Yeni Bahar Deneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açıldı.Silopi...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Yeni Bahar Deneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açıldı.

Silopi Çarşı Camii karşısında otopark içerisinde açılan kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dernek yöneticileri ve eşlerinin topladığı ayni yardımlardan elde edilen ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler de satılıyor. Kermeste yine ev hanımlarının yaptığı ev işi pastalar, börekler, gözlemeler, turşu ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de bulunuyor. Ev kadınları burada kendi elleri ile hazırladıkları hamur işlerini satarak ihtiyaç sahibi kişilerin eğitimine katkı sağlıyor. Silopi'de düzenlenen kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Yeni Bahar Derneği Başkanı Nesibe Aksoy, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi. Aksoy, “Yeni Bahar Derneği bayan derneği olması sebebiyle üzerinde durduğumuz öncelikli konu bayanlar ve tabii ki dünya meyvelerimiz kabul ettiğimiz çocuklarımızdır. Bu kermesle önceliğimiz kadın dayanışmasıdır. Bu dayanışmadan oluşan gelirle çocuklarımıza daha nitelikli eğitim öğretim şartları oluşturmaktır. Şunun bilincindeyiz ki gelecek bu çocuklara emanet. Onun için bu emanetlere en emin şekilde sahip çıkmak başlıca görevimiz. Dernek olarak senede 2 defa kermes açıyoruz. İnşallah zamanla Silopi’de daha güzel faaliyetler yapacağız. Bu faaliyetlerde bıkıp usanmadan çalışan bayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kermese katılan Elif Esra Çapar ise insanların yardım amaçlı, sosyal amaçlı bu tür etkinlikler ile emeğiyle, malıyla yardım toplaması ve buna zaman ayırmasının gerçekten takdirle karşılanması gereken bir olay olduğunu söyledi. Çapar, "Bu nedenle dernek çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kermese katılan Bahattin Sürgit ise kermesin yardıma muhtaç durumda bulunan öğrenciler yararına kurulduğunu söyledi. Sürgit, "Hayırsever vatandaşlar evlerinde hazırlamış oldukları ev yemeklerini ve ihtiyaç fazlası eşyalarını kermese getirip satıyor. Elde edilen gelirler ise durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitimlerine veriliyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: