Silopi’de Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum programı...

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen kutlu doğum programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Silopi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program saat 13.00'te Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Silopi Cami Der Başkanı Selim Basutçu, Hz. Nuh'un diyarından, Cudi Dağı'nın eteklerinde Hz. Resullullah'ı (SAV) anmaya, O'nu yaşamaya geldiklerini ifade ederek, "İnsanlığın önderi, üstün ahlakıyla bizlere özgürlüklerin en büyüğünü veren Hz Muhammed'in (SAV) özgürlük çağrısına 'Lebbeyk' demeye geldik. Sahabe gibi "işittik ve itaat ettik" diyoruz. Ve Cudi'nin eteklerinden Silopi'den Medine'deki Ravza-ı Mutaharraya selamlarımızı gönderiyoruz. Hubeyb'in selamı gibi selamlarımızı ve bağlılığımızı ilet ey rabbim" dedi.

Reklam
Reklam

Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Derviş Madsor'un seslendirdiği ilahilerle kitle büyük bir coşku yaşadı. İlahiler eşliğinde sık sık tekbir getiren Peygamber aşıkları, "Silopi'den Medine'ye Selam", "Kalplerin ve gönüllerin şifası, önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed" dövizleri açtı.

Botan Mevlithan grubunun okudukları mevlid-i şeriften sonra salavat kampanyası çerçevesinde okunan milyonlarca salavat ve yüzbinlerce Yasin-i Şerif Peygamber efendimizin ruhuna teslim edildi.

Program Grup Botan'a bağlı çocuklardan oluşan erkek ve kız ilahi gruplarının seslendirdiği ezgilerin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: