Silopi'de Kutlu Doğum Haftası coşkusu

Şırnak’ın Silopi İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif...

Şırnak’ın Silopi İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler söylendi.

Silopi Grand Otel'de düzenlenen programa Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İlçe Müftüleri İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne Hasan Eken ve çok sayıda vatandaş katıldı. Silopi İlçe Müftüsü Mehmet Nurullah Aktaş, Kutlu Doğum Haftası dolayısı düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ettğini söyledi. Müftü Aktaş, "Geçen yıl “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konusu ele alınmıştı. Herkesin merhametle bir birine bakması gerektiği, bunu davranışlarımıza yansıtmamız gerektiği hususları üzerinde durulmuştu. Bu yıl bu merhametin daha somut hali olan ve bugün bütün İslâm Aleminin muhtaç olduğu önemli bir mevzuyu ele alıyoruz; "Hz. Peygamber, Kardeşlik ahlakı ve Kardeşlik Hukuku".

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmanın ardından İdil İlçe Müftüsü Hasan Yardak, "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” konulu seminer verdi. Etkinlikte ilahi grubunun Türkçe ve Kürtçe okuduğu Mevlit ve ilahiler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: