Silopi'de 'Nuh Nebi Sevgisi ile Yeninden Doğuş' etkinlikleri başladı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen 'Nuh Nebi Sevgisi ile Yeninden Doğuş' etkinlikleri başladı. Etkinlikler...

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen 'Nuh Nebi Sevgisi ile Yeninden Doğuş' etkinlikleri başladı. Etkinlikler 3 gün sürecek. Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Silopi ve çevresini turizm merkezi haline dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Cudi Dağı eteklerindeki Silopi’de ilk defa düzenlenen programa Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İlçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş, ilçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk, kurum müdüleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılış kurdelesini kesen Kaymakam Yıldız daha sonra okulların açmış oldukları stantları ziyaret etti. Yöresel kıyafetlerin sergilendiği standartlarda Silopi’yi ve Cudi dağını anlatan resimler yer aldı.

Reklam
Reklam

Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Nuh Nebi Sevgisi ile Yeniden Doğuş” etkinlikleri adı altında hem buradaki tufan olayını, kardeşliğini, tufandan sonra da buranın Nuh Peygamber'e ev sahipliği yapmasını, onunla gelen sevgi ve hoşgörü ortamını, bilirliğini ve insanlara anlatılması ve böylece bir turizm değeri ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Yıldız, bölgenin kötü imajının silinmesini için her türlü çabayı göstereceklerini kaydederek, Silopi ve çevresini turizm merkezi haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Nuh’un Gemisi’nin indiği Cudi Dağı’nın yanı başlarında bulunduğunu belirten Silopi Müftüsü Dr. Mehmet Nurullah Aktaş, Cudi Dağı’nın Hz.Nuh’a ve ona inanlara kucak açtığını ifade etti. Müftü Aktaş konuşmasında ayrıca önemli bir güzergahta bulunan ve hızla gelişen Silopi’de sevgiyi, merhameti ve misafirperverliğin daima zihinde tutulması gerektiğini de söylerine ekledi.

Burada yapılan programın ardından Kaymakam Yıldız ve beraberindekiler Silopi ilçesine bağlı Birlik köyünde bulunan Nuh Nebi Camii'ni ziyaret etti. Ziyarette heyete katılanlara yöresel meyre çorbası ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: