Silopi'den geçen dere zehir saçıyor

ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden geçen ve adeta mikrop yuvası haline gelen dere, hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Silopi merkezinden geçen ve çevre mahallelerin çöp dökme alanı haline gelen yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki dere, hastalık riskine aldırış etmeyen çocuklar tarafından da oyun alanı olarak kullanılıyor. Çevre sakinleri, çöp atıklarından mikrop saçan ve hastalık yayan bir alan haline gelmesinin önüne geçmek ve bulaşıcı hastalıklara meydan vermemek için derenin acil olarak ıslah edilmesini istiyor. Özellikle yaz aylarında, temizlenmeyen derenin adeta zehir saçtığını söyleyen mahalle sakinlerinden Mehmet Çitdemir, derenin çevreye verdiği kötü kokulardan çok rahatsız olduklarını ifade etti. Adeta mikrop yuvası haline gelen derenin sağlıklarını ciddi oranda tehdit ettiğini söyleyen Çitdemir, "Oyun alanı olmadığı için çocuklarımız devamlı bu derenin içinde oynuyor. Belediyenin bu dereyi kapatacak kadar imkanının olmadığını da biliyoruz. Ancak, eskiden haftada bir kere de olsa temizlenen dere artık hiç temizlenmiyor. Herkes çöpünü buraya atıyor. Zehir saçan derenin temizlenmesi ve çocuklarımıza daha temiz ve sağlıklı bir ortam sağlamak için bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Muhsun Kunur ise, "Belediyenin bu dere yatağını kapatacak kadar maddi gücü yok. Şırnak AK Parti milletvekilleri ve Şırnak Valisi Selahattin Aparı, derenin ıslahı için gerekli yardımları yapacaklarını açıklamışlardı. Ancak şu ana kadar derenin ıslahı için bizlere herhangi bir bilgi ulaşmadı. Umarım, sayın vekillerimiz ve sayın valimiz, konuyla ilgili gerekli girişimleri bir an önce yapar ve elbirliği içerisinde ilçemizi bu sorundan kurtarırız" şeklinde konuştu.