Silvan Dağlarında Avlanma Yasağı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Avcılar Derneği, ilan edilen dağlık bölgede avlanma yasağı ile ilgili güvenlik kuvvetlerine...

Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Avcılar Derneği, ilan edilen dağlık bölgede avlanma yasağı ile ilgili güvenlik kuvvetlerine ve kurum amirlerine brifing verildi.

Silvan Kaymakamlığı Malabadi Toplantı Salonu'nda düzenlenen brifinge, Silvan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yetkilileri, Silvan Avcılar Kulüp Başkanı İlhami Oral, Özel İdare Müdürü Mahmut Baycan, Sağlık Grup Başkanı Mehmet Can Ensari, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mahmut Kutlu, Orman ve Su İşleri Diyarbakır Şube Müdürü Vahap Avcı, av koruma memurları Mehmet Balık, Hasan Yıldırım ve köy korucubaşları katıldı.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı İlhami Oral, hayvan neslinin tükenmesi nedeniyle dağa salınan kekliklerin üremesi için yasak bölge ilan edilen Silvan ilçesi ve sınır bölgelerinde ilan edilen yasak bölgeler hakkında brifing verdi. Oral, ‘‘Bölgemizde hayvan neslinin tükenmesiyle birlikte dağlık bölgelere salmış olduğumuz kekliklerin üremesi için 2012-2013 av sezonunda Silvan’ın doğusu Çatakköprü’den Başdeğirmen köyüne kadar, batısı Silvan - Hazro ilçe sınırları, kuzeyi Kulp ve Lice ilçe sınırları, güneyi Diyarbakır -Silvan karayolunu takiben Malabadi köprüsü içerisinde kalan sınırlarda av yapmak yasaktır. Tamamen koruma altına alınan bu bölgelerde av yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Burada güvenlik güçlerimize ve korucularımıza büyük görevler düşmektedir. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Kaçak avlanma yapanları gören vatandaşlarımız, derneğimize ve güvenlik güçlerine haber verebilirler. Bu bir duyarlılıktır, doğa sevgisidir’’ dedi.

Oral, brifing sonrası davetlilere 2012-2013 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı adlı kitap ve Diyarbakır bölgesinde ava açık ve kapalı bölgeleri gösteren haritalar dağıttı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: