Silvan Eğitim-Sen Şubesi Hükümetin Zam Oranına Tepki Gösterdi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde basın açıklaması düzenleyerek hükümetin 3,5+3,5...

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde basın açıklaması düzenleyerek hükümetin 3,5+3,5 zam oranına tepki gösterdi.

Silvan ilçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan hükümet konağı önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen Silvan Şube Başkanı Mehmet Adıyahşi, KESK üyeleri ve BDP'li yöneticiler katıldı. Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Eğitim-Sen Silvan Şube Başkanı Mehmet Adıyahşi, 23 Mayıs'ın kendileri için anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Adıyahşi, "Bugün bizler hükümetin bize reva gördüğü 3,5+3,5 ücret artışı, eğitimdeki ve ekonomideki adaletsiz uygulamalarından dolayı grev yapıyoruz. Uluslararası sözleşmelerde tanınmasına rağmen, anayasanın 90. maddesi buna vurgu yapmasına rağmen bugüne kadar kamu emekçilerine grev hakkı tanınmamıştır. Bir an önce bunun meclisten geçirilip kamu emekçilerinin önünü açabilecek bir grev hakkının verilmesini istiyoruz. Diğer yandan bakanımız açıklama yapmaktadır. Diyor ki OİSB ülkeleri içerisinde en yüksek ücreti biz vermekteyiz. Acaba OİSB ülkeleri içerisindeki yıllık enflasyon ne kadardır? Yıllık doğalgaza, akaryakıta yapılan artışlar ne kadardır? Bunları da açıklasın, bunları da göz önünde bulundursunlar. Bugün kamu emekçileri içerisinde özellikle öğretmenler en düşük ücrete tabi tutulmaktadır. Bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağılarak Diyarbakır'da yapılan greve destek vermek üzere yola koyuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: