Silvan Sanayi Sitesi Esnafı Dertli

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan küçük sanayi sitesi esnafı belediyenin duyarsızlığından şikayetçi olurken, Belediye Başkanı Fadıl...

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan küçük sanayi sitesi esnafı belediyenin duyarsızlığından şikayetçi olurken, Belediye Başkanı Fadıl Erdede ise sanayi esnafının su abonesi dahi çıkarmadığını söyledi.

Silvan ilçesinde bulunan küçük sanayi sitesinde 240 iş yerinin kanalizasyon ve su sorunlarının olduğunu belirten sanayi esnafı, belediyenin seçimden seçime kendilerini ziyaret ettiğini ileri sürdü. İlçe belediyesinin sanayi sitesi esnafıyla ilgilenmediğini söyleyen esnaf Abdülaziz Akın, ‘‘Tuvaletlerimiz onarılmıyor. 4 aydır sanayi sitesini yukarısındaki boş arazide tuvalet ihtiyacımızı gideriyoruz. Kanalizasyonlar patlamış durumda alt yapı sorunlarımız var, belediye hiç ilgilenmiyor. Belediye bize, kanalizasyon aracımız yok siz aracı getirin öyle yaparız cevabını veriyor. 3 kere belediyeye çalışmaları yapmaları için müracaat ettim, ama belediyenin bize baktığı yok, sanayi sitesi esnafı olarak çok mağdur durumdayız. Her hangi bir çalışma yok, sanayimiz çok bakımsız. Sanayi sitesinin etrafı her taraftan açık, bunların derhal yapılması lazım. Çöpler sanayi sitesinin etrafına atılıyor, çöp arabaları ayda, yılda bir gelip çöpümüzü alıyor. Sanayi sitesinin gelişmesi için bu sorunların derhal çözülmesi gerekiyor, belediyemizden hizmet bekliyoruz’’ dedi.

Reklam
Reklam

Sanayi sitesinin ilk esnafı olduğunu belirten Ethem Bilgiç ise belediyenin üzerine düşen görevi yapmadığını söyledi. Bilgiç, "Belediye işini yapmıyor. 240 iş yeri olan sanayi sitesinin temizlik görevlileri yok. Çöp konteynırları ve sokak lambaları yok. Kanalizasyon sorunumuz var, belediye yetkilileri bunları görmezden geliyor. Belediye yetkilileri seçimden seçime esnafı dolaşıyor’’ şeklinde konuştu.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede esnafın söylediklerine tepki göstererek, sürekli esnaf ziyaretleri yaptıklarını dile getirdi. Başkan Erdede, "Biz sadece seçim döneminde değil, her zaman esnafımızın yanındayız. Sorunlarını dinliyoruz. Defalarca sanayi sitesi yönetimine su abonelerinin çıkarılması için uyarıda bulunduk. Sanayi sitesi yönetiminin sorumluluğundadır. Çöp, emlak borçları bulunmaktadır. Sanayi sitesi yönetimi burada duyarsız davranmaktadır. Esnafımız elbette ki tepkilerinde haklıdırlar. Gece bekçisini kendileri tayin eder, çöpler de zamanında toplanmaktadır. Personelimiz şehir merkezinde nasıl çalışıyorsa sanayi sitemizde de o hassasiyeti göstererek çalışmalarını yürütmektedirler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: