Silvan'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çeşitli etkinliklerle anıldı.Silvan...

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Silvan ilçesindeki programa Kaymakam Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Yılmaz, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, daire amirleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Program Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te siren sesleri eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Programın ikinci bölümü ise 14 Nisan 1916 yılında kolordu komutanı olarak Silvan’da görev yapan Atatürk’ün Silvan’da kaldığı ev ziyaret edildi. Programın son bölümü YİBO’da yapıldı. Atatürk’ün hayatı ve Silvan’daki yaşamı ile ilgili konuşmayı Jandarma Üstteğmen Servet Anket yaptı. İlköğretim öğrencileri, Atatürk ile yazdıkları şiir ve kompozisyonları okudu. Şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 10 Kasım günü nedeniyle protokol ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: