Silvan'da Çocuklar Park Ve Havuzlara Akın Etti

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sıcaklardan bunalan çocuklar, park ve yüzme havuzlarına akın etti.Silvan...

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sıcaklardan bunalan çocuklar, park ve yüzme havuzlarına akın etti.

Silvan Şahan Dinlenme Parkı ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun sahibi Şeref Özkan, sıcakların artması ile işletmelerine talebin iki kat yükseldiğini belirterek, “Havuzlarımız mantar ve enfeksiyon hastalıklarına karşı sürekli ilaçlanıp, vatandaşlarımızın sağlığı önemsenmektedir. Ayrıca, vatandaşlarımız bizlere çocuklarını emanet ediyorlar, onların da can güvenliğini sağlamak amacıyla cankurtaran ekibimiz kontrolünde güvenlik tedbirleri alınmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Serinlemek için havuza gelen Serhat Aslan ise, "Böyle bir havuzun Silvan'da olmasından çok mutluyum. Silvan'daki kavurucu sıcaklardan kaçarak buraya gelerek, serinlemeye çalışıyoruz. Yaz her ne kadar geç geldiyse de aniden bastıran sıcaklar insanları bunaltıyor. Bu yüzden bizler de hafta sonlarını iple çekiyoruz. Hafta içini çalışarak geçiriyoruz. Topladığımız harçlıklarımızla serinlemeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl havuz ücreti 5 liraydı, şimdi 7,50 liraya çıkmış. Buna rağmen hafta sonları dolup taşıyor. Havuzda cankurtaranın bulunması bizler açısından güvenli oluyor. Bazen yüzme bilmeyen çocuklar da geliyor. Cankurtaranlar eşliğinde serinlemeye çalışıyorlar. Keşke başka alternatifler de olmuş olsaydı" dedi.

Öte yandan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklıkları hafta sonunda da yüksek olacak. Doğu ve Güneydoğu'da hafta sonu sıcaklığın 40 dereceye kadar çıkacağı bildirildi. Uzmanlar, sıcaklarda çocukların tehlikeli sular yerine güvenli olan havuzlarda serinlemelerini istedi. Pis sularda genital, mantar enfeksiyonları, bakteriyel vajinit gibi cinsel yolla bulaşan bazı hastalıkların geçebileceğini vurgulayan uzmanlar, kulak burun boğaz enfeksiyonları, deri hastalıkları, ateşli hastalıklara karşı da dikkatli olunmasını istedi. Havuza girdikten ve çıktıktan sonra mutlaka duş alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, havuz sularının da sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: