Silvan'da Halk Şöleni

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP ilçe teşkilatı tarafından yapılan halk şöleninde konuşma yapan DTK Genel Başkan...

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP ilçe teşkilatı tarafından yapılan halk şöleninde konuşma yapan DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, mitinglerini de yapacaklarını ve sözlerini de tutacaklarını söyledi.

Silvan ilçesi Mescit Mahallesi'ndeki Azizoğlu Meydanı'nda yapılan halk şölenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP İlçe Başkanı Mahmut Ekti ile çok sayıda vatandaş katıldı. Halk şöleninde konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, "14 Temmuz şehitleri, Kemal Pir'leri, Mazlum Doğan'ları saygıyla anıyoruz. 14 Temmuz'da Kürt sorununa demokratik çözüm mitingi düzenlemek istiyoruz. Açık söylüyoruz 14 Temmuz mitinginde birinci taleplerimizden biri 'Sayın' Öcalan’ın özgürlüğü olacak diyoruz. Biz açık siyaset yapıyoruz, gizli bir şey yapmıyoruz. Diyoruz ki özgürlükte ısrarlıyız ve bu ülkede barışın ve çözümün yol yöntemini ve yol haritasını 14 Temmuz'da açıklayacağız. Kürt halkı olarak ve onun yüzde 70'i oyunu alan bir parti olarak biz burada miting yapmayacak mıyız, biz söz söylemeyecek miyiz, biz konuşmayacak mıyız? Şimdi bize dayatılan budur, konuşmayın diyorlar, talep etmeyin diyorlar, sesinizi çıkarmayın diyorlar. Hiç kuşkunuz olmasın bu yasağa karşı yapacağımız tek şey var, bu yasağı delmek ve tanımamaktır, başka bir yol yoktur. Biz bu coğrafyanın her tarafında miting yapma hakkına sahibiz. Yapacağız ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engelleri çıkarırsalar çıkarsınlar, biz mitingimizi yapacağız sözümüzde söyleyeceğiz. Biz bu sefer AK Parti'ye ne kadar ciddi olduğumuzu göstereceğiz. Biz Kürt siyaseti olarak hep barıştan yana olduk, hep çözümden yana olduk. Hep kardeşlikten yana olduk, birlikte yaşamaktan yana olduk. Bunun için mücadele ettik bundan sonra bunun için mücadele edeceğiz. Çünkü doğru olan budur. Doğru olan Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümüdür" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmalardan sonra etkinliğe katılanlar Rojda ve Koma Azad’ın söylediği şarkılara eşlik ederek halay çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz