Silvan'da Murat Şenlikleri Devam Ediyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen Murat Şenlikleri anma programına katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, barışın gelmesi...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen Murat Şenlikleri anma programına katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, barışın gelmesi için gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

Silvan'a bağlı Kumgölü köyünde bulunan Muaz Bin Cebel türbesi nedeniyle Murat Ovası'nda bin 500 yıldan bu yana devam eden ve 3 gün 3 gece süren Murat Şenlikleri'nin ikinci gününde düzenlenen anma programına Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Kumgölü Köy Muhtarı Selim Altunterin, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Silvan ve Kulp ilçeleri sınırları arasında bulunan Hz. Muhammed (SAV) döneminde genç yaşta İslam ordularında komutanlık yapan Muaz Bin Cebel'e ait olduğu söylenen türbenin bulunduğu Murat Ovası'ndaki kutlamalara, bu yıl çok sayıda kişi katılırken, kurulan çadırlarla ova, çadır kent görümüne büründü. Şenliklerin ikinci gününde genç kadınlar ve erkekler ellerine kına yakarak, ağaçlara bağladıkları bezlerle dileklerinin kabul olması için dua ediyor.

Reklam
Reklam

Murat Şenlikleri nedeniyle Silvan'a gelen Vali Mustafa Toprak, şenlik hakkında vatandaşlardan bilgi aldı. Vali Toprak, "Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Vatandaşlarımız bölgenin her tarafından ziyarete gelmektedirler. Bizde geçen yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızla birlikte ziyaret ettik. Burada İlçe kaymakamlarımız var, Milli Eğitim Müdürümüz var. Değerli melelerimiz var, molalarımız, seyitlerimiz var. Güzel insanlar, güzel kazanımlar, hepimiz beraberiz. Bizler üzerimize aldığımız bu Allah'ın bahşettiği nefesi son ecelimizle biter. Sonuç itibariyle acaba, dünya hayatında neler yaptık. İnsanlığa ne kadar katkıda bulunduk, ya da zafiyetlerimizden, nefsimizden kaynaklanan problemler nedeniyle neler yapamadık yada hangi noktadan kaybettiğimize dair evet biz buraya geldik bir görev sebebiyle bulunduğumuz konum çerçevesinde gönderen, göndermiş demiş ki sen bu görevi benim kanunlarım çerçevesinde vatandaşlarımıza yapman gereken hizmeti layıkıyla yap, eksik bırakma sorumluluk bizde onun için hazreti Ömer'den temsil, adalet bir kuzuyu kurt, kapıyorsa hak ilahi onu sorar Ömer'den diyor ya şimdi bunu üstümüzde omuzlarımızda his ediyorum. Yani bunu bilmediğimizi hiç zan etmeyin Allah sonumuza hayır getirsin, Allah bize yardımcı olsun. Dualarla ayakta kalıyoruz. Sonuç itibariyle hoş bir seda bırakabiliyor muyuz, biz buradan ayrıldığımızda arkadan insanlar ne diyecek, nasıl bir duygu bıraktık? Dünya milletlerine baktığımızda Napolyon'lar, krallar, padişahlar da gitmiş. Herkes gitmiş sultan Süleyman'da gitmiş. Bakışımızı dar bir açıdan değil de geniş bir açıdan bakmamız gerekiyor. Geniş açıdan baktığımızda herkesi kuşatıcı, kapsayıcı güzelliklerle buluşturucu bir güzellik sağlıyor. Allah hepimize bu kanaatte gitmeyi nasip etsin. Ama esas imtihan dünyada, her şey de gayret etmek gerekiyor. Barış dedik, güzellik dedik, gayret etmeden olur mu? Barış kendi kendine gelmez. Bu güzelliklerle Allah hepimizi buluştursun" dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten sonrası Kumgölü köyü muhtarı Mehmet Selim Altınterin, Vali Toprak ile beraberindekileri evinde ağırlayarak yemek ikramında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: