Silvan'da okullar mercek altında

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde tarafından eğitim-öğretim yılının başında start verilen denetim çalışmaları devam ediyor.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim komisyonu, ilçe merkezi ve köylerde bulunan okullarda başlattığı denetim çalışmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa'nın da yer aldığı komisyon tarafından haftanın iki günü yapılan denetimlerde okullardaki eksikler tespit edilerek komisyon tarafından çözüm üretiliyor.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, ilçe merkezinde bulunan 13 ilköğretim, 5 lise, 1 Rehberlik Araştırma Merkezi, 1 anaokulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve öğretmenevi ile 95 köy okulunda her hafta rutin olarak denetim yapıldığını belirterek, "Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan bir komisyonla, ilçe merkezi ile köy yerleşim birimlerindeki okullarda eğitim öğretimin ve idari işlerin amacına uygun yürütülmesi için haftanın iki günü denetim yapıyoruz. Benim de yer aldığım komisyon tarafından, müdürlüğümüzce belirtilen güzergahlar üzerinde bulunan okulların denetim planları yapılarak, kaymakamlığımızın da desteğiyle eğitim öğretim yılının sonuna kadar denetimlerimiz sürecek. Bu çalışmanın, ilçemiz genelinde eğitimin kalitesini yükselteceğine inanıyorum" dedi.