Silvan'da Okuma-yazma Öğrenenlere Sertifikaları Verildi

Silvan'da okuma yazma öğrenen 23 kadına sertifikaları törenle verildi.

Silvan'da okuma yazma öğrenen 23 kadına sertifikaları törenle verildi.

Malabadi Aile Destek Merkezi okuma-yazma kursunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Yunus Sezer, eğitimin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Okuma-yazmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Sezer, "Okumanın yaşı yoktur. Her yaşta okumaya ihtiyaç duyulmaktadır. Okuma-yazma bildiğiniz zaman çocuklarınıza da yardımcı olursunuz. Okuma-yazma hayatın vazgeçilmezlerindendir. Sizler okuma-yazma kursunu bitirdiğiniz zaman sosyal hayata daha iyi adapte olursunuz. Peygamber efendimiz bile Bedir Savaşı'nda ele geçirdiği esirleri 10 kişiye okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmıştır. Bu duruma baktığımızda bile okumanın ne kadar önemli bir şey olduğunu anlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Kaymakam Yunus Sezer eşi Canan Sezer ile birlikte okuma-yazma kursunu tamamlayan 23 kursiyere sertifikalarını verdi.

Muhabir: İbrahim Halil Yılmaz/Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: