Silvanlı Esnaf İş Yapamamaktan Şikayetçi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren esnaf, iş yapamamaktan yakındı.Silvan'da işsizlikten dolayı vatandaşların da büyük sıkıntı...

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde faaliyet sürdüren esnaf, iş yapamamaktan yakındı.

Silvan'da işsizlikten dolayı vatandaşların da büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren esnaf, ilçede para döngüsünün olmadığını, bu yüzden esnafın da bütün gün siftah yapmadan kepenk kapattığını söyledi. Silvan’da 10 yıldır kuyumculuk yapan Nesih Aytan, işsizlikten dolayı kahvehanelerin dolduğunu ifade etti. Her aileden üç veya dört kişinin işsiz olduğunu kaydeden Aytan, "Silvan’da giderek ekonomik çöküş yaşanıyor. İş olmadığı için parasızlık halkı tefecilerin eline sürüklüyor. Her İş-Kur alımına yüzlerce kişi başvuru yapıyor, bu durum Silvan için çok içler acısı. Silvan’daki halk perişan durumda, burada bulunan Tekel işletmesi kalktıktan sonra tarımda büyük sıkıntı çeken işçiler buğdaya yönelmiş durumda. Daha önce Silvan’da bulunan Tekel İşletme Müdürlüğü’nde bin 500’e yakın işçi istihdam ediliyordu. Bugün ise işsizlik almış başını gidiyor. Bizim çağrımız Silvanlı olup da başka memleketlerde yatırım yapan Silvanlılaradır. Başka memleketlerde yaşayan Silvanlıların gelip Silvan’a yatırım yapmalarını arzuluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Gazi Caddesi’nde market işleten Süphan Terim de, "İşler şu anda çok durgun, daha önce böyle ekonomik krizin çok olduğu bir yıl ile karşılaşmamıştık. Silvan’da büyük bir işsizlik sorunu var. Bu sorun Silvan’da çözülmedikçe ekonomik krizde çözülmez. Kahvehaneler gençlerle dolu. Bu sorunun çözülmesi için Silvan’a yatırımın yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Eşref Işık, "Esnafın durumu çok kötü, gittikçe çoğalan işsizlik esnafı çıkmaz sokaklara itiyor. İlçede yatırım yok. İlçede yatırımın olmaması halkı zor durumda bırakıyor. Bu da haliyle esnafların iş yapamamasına neden oluyor. İlçede kurulan büyük marketler burada bulunan küçük esnafların iş yapamamasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: