Silvanlılar Derneği'nden 40 Öğrenciye Burs

İstanbul’da faaliyet gösteren Silvanlılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet İhsan Çevik, 2012-2013 eğitim...

İstanbul’da faaliyet gösteren Silvanlılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet İhsan Çevik, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 40 öğrenciye burs verdiklerini söyledi.

Çevik, 2001 yılında İstanbul’da kurulan derneğin kuruluşundan bugüne kadar çeşitli etkinliklerle birlikte Silvanlı olup, başka şehirlerde okuyan öğrencilere de burs verdiklerini belirtti. Burs verecekleri kişileri ince eleyip sık dokuduklarını kaydeden Çevik, 40 öğrenciye 2 aydan beri burs verdiklerini ifade etti. Çevik, "Dışarıda okuyan mağdur tıp öğrencileri için pozitif ayrımcılık yaptık. Ağırlıklı olarak mühendislik ve tıp öğrencilerini tercih ettik. Mühendislik fakültesi öğrencilerini daha fazla tercih ettik. Silvan’da ikamet eden ve büyükşehirlerde okuyan öğrencilerimize öncelik tanıdık. Hem çalışkan hem de mağdur öğrencilerimize burs vermeyi uygun gördük. Toplamda 40 öğrenciye bur veriyoruz. Burada kız öğrencilerine de öncelik hakkı tanıdık. Bugün verdiğimiz burslar yarın geri dönüşleri olduğunda hepimizi mutlu kılarak daha çok öğrenciye burs verme şansına sahip olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitime yapılan hiçbir katkının boşa gitmediğini ve uzun süreli bir yatırım olduğunu aktaran Çevik, "Ne olur bu kuruma sahip çıkın. Çocuklarımızı cehaletten kurtaralım. Toplumları yücelten eğitimdir. Hayırseverlerimizden ricamız var, derneğimize ve çocuklarımıza sahip çıkalım diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: