Silvanlılardan Zam Tepkisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşlar son günlerde yapılan zamlara tepki gösterdi.Hükümetin son zam kararı, Silvanlıların tepkisine...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşlar son günlerde yapılan zamlara tepki gösterdi.

Hükümetin son zam kararı, Silvanlıların tepkisine neden oldu. Mahmut Yüzkan isimli vatandaş, "Son yapılan zam petrol fiyatlarının artışlarından değil, ÖTV artırımından dolayı gerçekleştirildi. Devlet bütçe açıklarını kapatmak için akaryakıta zam yaptı. Bu durum vatandaşın itirazına neden oluyor. ÖTV artırımından dolayı yüzde 8’lik artış oldu. Vatandaş bu duruma tepkili. Motorin 4 TL’den 4.35 TL’ye yükseldi. Kurşunsuz benzin 4.48’den 4.83 TL’ye yükseldi. İnsanlar artık araç kullanmaktan kaçınıyor. Zaman içerisinde akaryakıta yapılan zamlar nakliyata yansıyacaktır, nakliyat ile gelen mallar bütün ürünlerde artış meydana getirecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Murat Şahin isimli vatandaş ise, "Durum hiç iç açıcı değil zam herkes için yaşamı zorlaştırıyor. Üreticiyi de tüketiciyi de zor durumda bırakıyor. Devlet nerede açık olursa vergiden kapatıyor. Devlet borçlarını kapatmak için zam yapıyor, vergileri çoğaltıyor. KDV cebimizi yakıyor" şeklinde konuştu.

Silvan-Diyarbakır arası minibüs şoförlüğünü yapan Cahit Koçağan da, ‘‘Fiyat artırımından dolayı çalışamaz hale geldik. Benzin ve mazot fiyatlarının artışından dolayı kontak kapatma durumuna geldik. Vatandaşın tepkisinden dolayı zam yapamıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: