Simav Belediyesi'nden Her Gün 300 Kişiye İftar

Kütahya'nın Simav Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye 4 çeşit iftar yemeği verecek.Belediye...

Kütahya'nın Simav Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye 4 çeşit iftar yemeği verecek.

Belediye Meydanı'nda başlatılan iftar sofrasının ilk gününde yağmura yakalanan vatandaşlar Düğün Salonu'na alındı. İftar sofrasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar yemek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

İftar yemeğinin ilk gün menüsünde çorba, kuru fasulye, pilav ve ayran yer aldı. Bu arada, ihtiyaç duyan vatandaşlar da evlerinden kaplarını getirerek, iftar yemeğinden faydalandı.

Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarla yolda kalmışlar ve yaz okulu için ilçede kalan üniversite öğrenciler için Belediye Meydanında kurdukları masalarda iftar sofrası oluşturduklarını ifade eden Başkan Karahan, komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünü hatırlatarak dört yıl önce başlattıkları uygulamayı vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bu yıl da tekrarladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Günde yaklaşık 300 dolayında vatandaşa iftar yemeği sunmayı hedeflediklerini ifade eden başkan Karahan, Ramazan ayının bu anlamda birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Kurdukları İftar sofrasında isteyen her vatandaşın rahatlıkla iftarını açabileceğini dile getiren Karahan, böyle bir hizmetin kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

İftar sofrasında belli zamanlarda bürokrat arkadaşlarıyla vatandaşlarla birlikte olmayı planladığını ifade eden Başkan Karahan "Ramazan ayında yoksullar, muhtaçlar, yaşlılar ve bütün vatandaşlar iftar sofrasında yemek yemenin güzelliğini paylaşır. Sevgi, hoşgörü ayı olan Ramazan'da beraberce açılan iftar sofralarının tadı unutulmaz. Biz de Simav Belediyesi olarak elimizden geldiğince iftar soframızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

İftar sofrasının masraflarının bir bölümünün hayırseverlerin karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Soframıza katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: