Simav Demirciköy'de Eğitim Yılı Sıkıntılı Başladı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde, yeni eğitim yılı sıkıntılı başladı. 150 öğrencili Demirciköy İlköğretim...

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesinde, yeni eğitim yılı sıkıntılı başladı. 150 öğrencili Demirciköy İlköğretim Okulu'nun, 3 kilometre mesafedeki Beyce beldesinde bulunan 110 öğrencili Beyce İlköğretim Okulu'na taşınması, velilerinden ve belde halkından tepki gördü.

Demirciköy'ün öğrenci ve velileri, sıraları okul bahçesine çıkararak, belde dışında herhangi bir okula gitmek istemediklerini söyledi. Ayrıca Simav-Balıkesir-Sındırgı yolunu trafiğe kapatarak, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'la görüşmek istedi. Bunun üzerine gelen Kaymakam Ünal, Demirciköy'e okul sözü verince belde sakinleri yolu açtı.

Reklam
Reklam

Konu hakkında açıklama yapan Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, "Okulumuz, Simav ilçesinin en eski ve köklüsüdür. Okulumuzun beldeden taşınmasını istemiyoruz. Şu an mevcut binanın yıkım kararı var. Kaymakamımızdan bu konuda sözlü değil, yazılı beyan talep ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz