Simav Devlet Hastanesine Emg Cihazı

Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne kaslardaki elektriksel aktivitenin izlenerek teşhis konulmasını sağlayan...

Kütahya Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne kaslardaki elektriksel aktivitenin izlenerek teşhis konulmasını sağlayan EMG (elektromiyografi) cihazı alındı.

Nöroloji servisinde kullanılmayan başlanan röntgen çekme cihazının özellikle el ve ayak sinirlerinde tahribat bulunan hastalar ile aşırı yorgunluk ve kas hastalığı olan hastaların teşhislerinde kullanıldığını ifade eden uzman Dr.Leyla Baysal, son sistem ve tam donanımlı cihaz sayesinde hastalara daha faydalı olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Cihazın özellikle el ve ayaklarda uyuşma, ağrı, güçsüzlük, bel ve boyun fıtığı ile kas erimesi hastalığı şikâyetiyle gelen hastalarda ayrıştırıcı özelliği bulunduğunu dile getiren Baysal, EMG film sonuçlarının da 15 dakika içerisinde alınabildiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: