Simav Karacahisar İlköğretim Başarıya Abone Oldu

Kütahya Simav Karacahisar ilköğretim okulu bu yıl katıldığı 100 Temel Eser Okuma yarışmalarında başarıya adeta...

Kütahya Simav Karacahisar ilköğretim okulu bu yıl katıldığı 100 Temel Eser Okuma yarışmalarında başarıya adeta abone oldu.

Okul Müdürü Ahmet Yazar, Nisan-2012'de Denizli'de katıldıkları 100 Temel Eser Okuma Yarışmasında Bölge birinciliği, geçen hafta Uşak'ta yapılan matematik Yarışmasında İl birinciliği kazandıkları, 12 Mayısta Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde Özel Kılıçarslan Eğitim Kurumu tarafından düzenlenen 4. Ulusal 100 temel Eser yarışması"nda da takım halinde Türkiye ikinciliği elde ederek başarılarının tesadüfi olmadığını kanıtladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

En son Kayseri'de düzenlenen 4. Ulusal 100 Temel Eser yarışması"na Türkiye'nin değişik bölgelerinden 70 ilden 119'u özel okullar olmak üzere toplam 300 ilköğretim okulunun katıldığını ifade eden Yazar, "Yarışmada öğrencilere 100 temel Eserden seçilen 11 eser kitaptan 100 soru soruldu. 8 sınıfı öğrencimiz Alperen Özçelik 100 sorudan 98'ine net cevap vererek Türkiye İkincisi oldu. Yarışmaya katılan aynı sınıftan diğer öğrencimiz Nurullah Uzeyir Gökdeniz 100 sorundan 92'sine net cevap vererek Türkiye 28. oldu. Takım halinde Türkiye ikinciliği elde ederek beldemize mutlu bir şekilde döndük" dedi.

Yarışma sonunda jürinin Türkiye ikinciliği elde eden Alperen Özçelik'e 750 TL, öğretmeni Selim Kafalıya 500 TL, okula da 200 TL değerinde bir adet yazıcı hediye edildiğini dile getiren Okul müdürü Yazar, "2012 bizim için altın yıl oldu. Önce Denizli, ardından Uşak, son olarak da Kayseri'de katıldığımız tüm yarışmalardan dereceler alarak çıktık. Kısıtlı imkanlara sahip bir kasaba okulunun Türkiye genelinde elde ettiği eğitim başarısının gururunu yaşıyoruz. Bu gururu öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerim ve velilerim ile birlikte paylaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencileri yarışmalara hazırlayan Türkçe öğretmen Selim Kafalı, "Öğrencilerimle gurur duyuyorum" dedi.

Okulda görevli öğretmen Suat Hayri Erkul, "Öğrencilerimiz bu yıl destan yazdı. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Okulda görevli Matematik öğretmeni Ümit Erdoğan, "Başarılarımızın tesadüfi olmadığı ortaya çıktı. Daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Belde halkından Hayati Uysal, "Okulumuz, müdürümüz ve öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz" dedi.

Öğrencileri yarışmaya kendi özel otomobili ile götüren Okul Müdürünün dönüşünü okul bahçesinde bekleyen öğretmenler ve öğrenciler takım halinde Türkiye ikinciliği kazanan öğrenciler Alperen Özçelik ile Nurullah Uzeyir Gökdeniz'i omuzlara alarak "En Büyük Okul Bizim Okulumuz" diyerek tezahüratta bulundu.

Öğretmenler ve öğrenciler Türkiye ikinciliği ile okullarına dönen öğrencilerini teker teker kutlayarak tebrik etti.

Türkiye derecesi elde eden öğrenciler Alperen Özçelik ile Kayseride Türkiye ikincili kazanan Karacahisarlı öğrenciler, okumayı çok sevdiklerini ve kurtuluşu eğitimde gördüklerini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Türkiye derecesi elde ederek hem beldelerinin hem de ilçenin gururu olan öğrencileri Kaymakam Yüksel Ünal'ın ödüllendireceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: