Simav Kestanesini İhraç Etmek İsteyen Firmalar Kuyruğa Girdi

Kütahya Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bu yıl 6 bin ton civarında rekolte bekledikleri...

Kütahya Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bu yıl 6 bin ton civarında rekolte bekledikleri Türkiye’nin ilk ve tek organik ürün belgeli kestanenin tamamına yakın bir kısmını yabancı ülkelere ihraç etmek isteyen firmaların şimdiden kuyruğa girdiğini ve kapılarını aşındırdığını bildirdi.

Rengi, kendine has aroması, iriliği gibi özellikleri sayesinde emsallerine göre tercih edilen Simav kestanesinin ihracatçı firmalar tarafından toplandıktan sonra Bursa kestanesi adı altında Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edildiğine vurgu yapan Başkan Bütüner, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Simav Kestanesini Bursa Kestanesi olarak yabancı ülkelere pazarlamak isteyen firmalar şimdiden bizimle temasa geçtiler. Bizler bu hususta üreticimizin daha fazla kazanmasını hedefliyoruz. İhracatçı firmalara yardımcı olmak için elimizden gelen çabaları sarf ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Simav Kestanesini AB ülkelerine ihraç etmek isteyen firmalarla görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Başkan Bütüner, “Şimdilik 12 firma bizimle temasa geçti. Organik ürün belgeli kestanemiz ile ilgili bilgiler sunuyoruz. Hasat çalışmaları da yeni başladı. Bu yıl 6 bin ton civarında bir rekolte beklentimiz var. Bunun 5 bin ton civarında bir kısmının ihraç edilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu hususta üreticilerimizi de sürekli bilgilendiriyoruz” dedi.

Üreticinin ilk mahsul kestaneyi pazarda kilosu 10 TL’den satışa sunduğuna vurgu yapan Başkan Bütüner, “Kestane hasadı ilçemizde Kasım ayında yoğunlaşıyor. Ancak bazı alçak kesimlerdeki kestanelerin hasadı başladı. Pazara gelen ilk ürünlerde görücüye çıkmaya başladı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: