Simav Modern Ve Çağdaş Bir Kent Müzesine Kavuşuyor

Kütahya'nın Simava Belediyesi, ilçe merkezindeki 100 yıllık tarihi Osmanbey İlköğretim Okulu binasının Kent Müzesi'ne dönüştürmek...

Kütahya'nın Simava Belediyesi, ilçe merkezindeki 100 yıllık tarihi Osmanbey İlköğretim Okulu binasının Kent Müzesi'ne dönüştürmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Başkan Kasım Karahan, Simav’a modern ve çağdaş bir Kent Müzesi kazandırmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade etti. Göz kamaştırmasını istedikleri müzenin tasarımı, sergilenecek eşya ve malzemelerin teşhir ve tanzimi işini merkezi İstanbul’da bulunan profesyonel bir firmaya ihale ettiklerini anlatan Karahan, firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Müzede sergilenecek tarihi eşya ve malzemelerin toplama işinin hız kesmeden sürdüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, bu hususta geçtiğimiz günlerde Kütahya’da Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya Simav adına Kent Müzesi Belediye Koordinatörü Arkeolog Özkan Sulak’ın katılımının sağlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Müzelerin insanların kentlilik bilincini geliştirmek ve kentin tarihini tanımak adına önemli bir oluşum olduğunu ifade eden Başkan Karahan, Kent Müzesi'nde Simav'ın kıyafet kültüründen yiyecek kültürüne, örf ve adetlerden spora kadar kentin tüm tarihi ve kültürel değerlerine ışık tutacak eşya ve malzemelerin sergileneceğini söyledi.

Karahan, Türkiye'ye örnek olmasını düşündükleri Kent Müzesi için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ve önlerine çıkan her fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Simav Kent Müzesi ile ilgili Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nun gerçekleştirdiği toplantıya Simav Belediyesi adına katılan Proje Koordinatörü Özkan Sulak, “Toplantıda müzemiz ile ilgili elektrik, mekanik tesisat, teşhir ve tanzim projelerimiz ele alındı ve onaylandı. Restorasyon ihalesi için önümüzde engel kalmadı. Bunun sevincini yaşıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: